top of page

Wie

Surya Maarten Adriaenssens

Sound Healer, Yogi & Muzikant

 

"Van kinds af aan leeft er in mij een fascinatie om het mysterie van het leven te begrijpen en doorvoelen. 'Wie ben ik? Hoe kan ik écht gelukkig zijn? Hoe kan ik de wereld van dienst zijn?' Deze vragen dreven me op jonge leeftijd op jarenlange wereldreizen. In 2008 kwam ik in India voor het eerst diepgaand in contact met meditatie, yoga en holistische heling, wat me al snel vele antwoorden gaf op mijn vragen. Ik starttedatzelfde jaar nog intensieve opleidingen en retreats en begon met een dagelijkse sadhana (zelf beoefening).

 

De verbinding tussen mijn muzikaal werk en helingswerk werd sterker en zo begon ik een studie van klank in 2009. Het luisteren, beoefenen en bestuderen gaf me inzicht in de natuur in mezelf en openbaarde voor mij een levenspad. Klank in verschillende expressie vormen begon te fungeren als middel om dagelijks de stilte in mezelf te vinden.

Deze stilte ervaar ik als God, of noem het Allah, Shiva, Grote Spirit of het Universum. Ik geloof dat alle innerlijke problemen opgelost kunnen worden door een herstelling van onze verbinding met de stilte. Omdat klank daarvoor een ideaal middel is, is het ook dit pad dat ik met de wereld deel. Door me te verdiepen in sacrale klank tradities vanuit verschillende culturen, voel ik dat het een deel van m'n missie is om het sacrale opnieuw in ons leven te integreren. Daarbij tracht ik steeds een brug te maken tussen culturele geloofssystemen en spirituele tradities. Achter elke gedachte of traditie schuilt dezelfde essentie: Liefde. Ik geloof dat dit het uiteindelijke doel is van het werk dat ik aanbied: 'ont-wikkelen' van Liefde."

 

Na jarenlange wereldreizen startte Surya in 2013 een sound healing centrum in België. De nood van velen aan meer verbinding en spirituele beleving in België zetten hem er tevens toe aan om in diezelfde periode gemeenschapsproject Universa op te richten. In 2015 gaf hij deze coördinerende taak door en hervatte hij opnieuw zijn wereldreizen, gericht op een verdieping van de studie in klank en meditatie, waaronder bij zijn meester Sri Prem Baba en sjamanen in de Himalaya's. Daarbij begon hij in verschillende delen van de wereld zijn klankwerk te delen. Na het faciliteren van sound healing werk in verschillende centra in binnen- en buitenland (Turkije, India, Spanje,...) stichtte hij begin 2019 Akasha Retreat Center op. Na een jarenlang nomadenleven leeft en werkt Surya sinds de start van het Retreat Center voornamelijk van daar uit.

 

IMG_5753kop_smallb.jpg
bottom of page